Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Inner Guests #2: Last Gamuzao



Ο άνθρωπος-εγκυκλοπαίδεια. Να μια καλή αρχή. Μνήμη ελέφαντα. Να μια καλή συνέχεια. Στο ζουμί της υπόθεσης, ο Last Gamuzao είναι ένας τύπος που ψοφάει να μαθαίνει πράγματα. Του αρέσει να σκάβει όταν βρίσκει κάτι όμορφο, να το γνωρίζει καλά. Τον πάω -μεταξύ πολλών άλλων- γιατί είναι ενας άνθρωπος που δεν ξέρει τι θα πει ημιμάθεια. Προσθέστε σε αυτό ότι κρατάει τα αυτιά του (κάτι παραπάνω από) ανοιχτά. Θα μπορούσε να είναι στο Μπρίστολ και να ακούει τις βιομηχανικές βρωμιές, να αράζει στην Καραϊβική και να παίζει με την τρομπέτα του σκα και ρέγκε, κάπου αλλού στην Αγγλία με πάνκηδες, κάπου αλλού με ποστάδες και πάει λέγοντας. Σεβασμός σε αυτούς που δεν ησυχάζουν ποτέ για να μπορούν να είναι ήσυχοι όλη την ώρα.

Στα του παρόντος, (συμ)παρουσιάζει μια από τις πιο αληθινές εκπομπές που μπορείτε να βρείτε στο ελληνικό ραδιόφωνο: Μέσα Στη Βρωμιά. Μία από τις 3-4 εκπομπές που λατρεύω να ακούω, θα βρω νέους ήχους, θα ανακαλύψω παλιούς. Θα περάσω όμορφα.

###

1. Swans - The Seer
2. Flying Lotus - Until the Quiet Comes
3. Quakers - Quakers (σχόλιο Gamuzao: Hip hop project από τον μεγάλο Geoff Barrow)
4. Godspeed You! Black Emperor - Allelujah! Don't Bend! Ascend!
5. Jozef Van Wissem & Jim Jarmusch - Concerning The Entrance Into Eternity/ The Mystery of Heaven (σχόλιο Gamuzao: 2 LP μέσα στη χρονιά από τον αγαπημένο μου σκηνοθέτη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου