Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ronnie James Dio, κλαίω ακόμα (????)



"Είμαι χθες στο στούντιο και κάνω εκπομπή. Μπαίνω να σερφάρω σε ένα μουσικό σάιτ, να δω και τι παίζει. Πρώτη είδηση, με μεγάλους χαρακτήρες, αυτά τα τρία γράμματα που σε κάνουν κάθε φορά να ανατριχιάζεις. Συνοδεύονται από ένα όνομα-παρατσούκλι. Μένω ακίνητος. Διαβάζω. R.I.P Ronnie. Σκέφτομαι. Συνειδητοποιώ. Κλαίω."

Που λέτε, αυτή θα μπορούσε να είναι η εισαγωγή για το νέο του θανάτου του Dio γραμμένη από καμιά δακρύβρεχτη αδερφή που το πιο hard rock κομμάτι που έχει ακούσει είναι το Άντεξα του Ρουβά. Τον οποίο Dio τώρα θυμήθηκαν όλοι να αποκαλέσουν Ronnie James Dio λες και είναι κανένας πρίγκηπας ή ιππότης ή τίποτα τέτοιο. Μάγκες, DIO. Ντίο. Αυτά για αρχή.

Συμμερίζομαι την έκπληξη και δυσαρέσκεια (όχι πόνο) των metalheads και hard-rockers ανά την υφήλιο. Ο γραφικότερος των γραφικών (που όντως έχει ντυθεί ιππότης για video clip) έχει προσφέρει πολλά. Ε δεν θα σας τα πω εγώ τώρα. Εγώ είμαι ένας τύπος που θεωρεί το Funeral καλύτερο άλμπουμ των 00's. Αν με έβλεπε ο Dio στο βιντεο κλιπ που είναι ιππότης, θα μου έκοβε το κεφάλι πριν τον καλημερίσω. Αλλού είναι το θέμα.

Δεν κατανοώ την θλίψη που έπιασε ξαφνικά όλους με τον θάνατο του. Οκ, καλός σπουδαίος και απ' ότι άκουσα και γαμώ τα παιδιά. Αλλά όχι να στενοχωριέται και αυτός που δεν ξέρει πάνω από 3 κομμάτια του. Από που κι ως που; Η μουσική που έφτιαξε ο Dio δεν πέθανε παζί του. Θα ζήσει! Γιεεεες! Ο ίδιος πάλι, ζωντανός ή νεκρός δεν είχε και πολλά να δώσει στα 68 του, ε; Εμένα μου φαίνεται λίγο σοβαροφανές αυτό. Αυτό που έλεγα και στο προηγούμενο ποστ. Πριν κλάψεις ψυχολόγησε το δάκρυ σου, πιάστου καμιά κουβέντα, δες πως σκέφτεται. Ε;

Εγώ, για να τελειώνω με το θέμα, πιο πολύ στενοχωρήθηκα για τον θάνατο του μίστερ Sparklehorse Mark Linkous ο οποίος και λατρεμένος καλλιτέχνης ήταν, και είκοσι χρόνια νεότερος από τον Dio ήταν, και πέθανε και με πολύ πιο ροκ τρόπο, δηλαδή την αυτοκτονία. Fuck Yeah.

R.I.P Mark Linkous, heaven is not about your reputation.

18 σχόλια:

  1. Kala ta pes mike.xairomai pou anaferthikes se sparklehorse.Den akouga pote Dio.lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι δε γίνεται πάντα; θα γεμίσουμε για 1-2 μέρες catch the rainbow και gates of babylon και μετά σιωπή. Και ναι, θα το κανουν ΚΑΙ οι μεταλχεντς:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανέστη τι να πεις, λίγο δάκρυ ακόμα! Φτάνει..

    Κλασσικά ρε Δανάη.. αν πάντως δω metal-ά να ποστάρει δακρύβρεχτο σχόλιο θα τον κράξω :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sthn diarkria ihograghshs tou live evil ton epiasan 1 vradyoi oi ypoloipoi sabbath na peirazei tis rythmiseis sthn konsola gia na akoigetai pio pano h fonh tou...

    THEOS!!!(onoma kai pragma)

    megalos ermhneyths kai noumero mazi

    R.I.P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχαχαχαχα, έλα ρε έκανε τέτοιες τελειωμενιές;;; χαχαχαχα
    όοοοτι να 'ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντε ρε που συγκρινεις τον DIO με αυτη τη μουφα.
    Καραγκιοζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχαχα, με αποστομώνουν τα επιχειρήματα σου, το ομολογώ.

    Αυτό κατάλαβες εσύ όμως, ε; Δηλαδή αυτό είναι που σου έμεινε; Όχι ας πούμε το γεγονός ότι όλοι ξαφνικά έμαθαν τον Dio και μυξοκλαίγονται χωρίς λόγο. Λέω εγώ τώρα. Πάντως, μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.

    πι.ες: γράψε και κανένα όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι να πω ρε...
    πεθανε ενας απο τους μεγαλυτερους καλλιτεχνες της Rock σκηνης κι εσεις κοροιδευετε...
    Εκει καταντησαμε...
    Τι να πω...
    μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τεντ, δεν κοροιδεύει κανένας τον Dio, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να το πάρει κάποιος έτσι. η κοροιδία πάει προς μία συγκεκριμένη μάζα η οποία είτε πεθάνει ο Ξυδούς, είτε ο Dio, είτε ο αγαπημένος της καλλιτέχνης είτε απλά ένας γνωστός.. το αντιμετωπίζει με υπέρ το δέον δραματοποίηση και με μια δήθεν συγκίνηση που έχει καταντήσει πλέον γραφική.

    Και το τέλος με τον Sparklehorse πάει ακριβώς σε αυτό. Ο καθένας έχει τα υποκειμενικά του γούστα. Και τα υποκειμενικά γούστα δεν μπορείς παρά να τα σεβαστείς. Εδώ όμως δες τι γίνεται. Ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το μέταλ, ούτε με τον Dio εκμεταλλεύονται την άνεση του facebook και του πληκτρολογίου τους για να εκτοξεύσουν δήθεν θρήνους.

    Για όλα αυτά μιλάει αυτό το κείμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλα, σιγουρα σε αυτο δεν εχεις αδικο, αλλα πρεπει να αναγνωριζεται η αξια του. Οχι να μιλανε ολοι (και δεν αναφερομαι μονο σε σενα) λες και ειναι αλλος ενας ασχετος τραγουδιστακος που μας αφησε χρονους...
    Μεχρι και νουμερο τον αποκαλεσε ο αλλος...
    Δεν ειναι απο αυτους που βγαζουνε ενα, αντε δυο καλα albums σε ολη τη διαρκεια της καριερας τους και αυτο ηταν...

    Ο Dio ολα αυτα τα χρονια παρεμεινε σταθερη αξια στον κοσμο της Metal και κανενας δεν πρεπει να το αμφισβητει αυτο...
    Απλα, αυτο που θελω να πω, λιγο σεβασμος δεν βλαπτει παιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. eimaste true-metalheads kai se psaxnoume!ta leme se 2 paketa xartomantila

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχεις πόιντ Τεντ, έχει πόιντ και ο ανώνυμος όμως. Δες πως το θέτει. Μεγάλος ερμηνευτής και νούμερο μαζί. Μια φωνή που για εσάς του σκληρού ήχου είναι ορόσημο, αλλά και μια προσωπικότητα που είναι όχι αμφιλεγόμενη αλλά με άπειρα καλτ στοιχεία.. από τα βίντεο κλιπ μέχρι δηλώσεις και φωτογραφήσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να είναι και τα δύο μαζί. Δηλαδή όλα είναι απόλυτα; Φοβερά άτομα και φοβερές φωνές ή το αντίστροφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οχι, τα φοβερα ατομα και οι φοβερες φωνες δεν πανε παντα μαζι, σαφως...
    Αλλα πώς μπορει να ξερει ο καθενας απο εμας και πώς μπορει να κρινει αν ο Dio ή ο οποιοσδηποτε Dio ειναι νούμερο ή οτιδηποτε αλλο?
    Απο τη στιγμη που δεν τον γνωριζουμε προσωπικα, τοτε μπορουμε να κρινουμε μονο την προσφορα του στη μουσικη και την δημοσια συμπεριφορα του. Δεν μπορουμε ομως να βγαζουμε αυθαιρετα συμπερασματα για τον χαρακτηρα του.
    Και ισως να μην εχει και καμια σχεση ο χαρακτηρας του. Η μουσικη και η φωνη του ειναι αυτα που τον εκαναν γνωστο και αυτα ειναι που θα θυμομαστε...
    Ολα τα αλλα νομιζω οτι ειναι περιττα...

    Ας πουμε απλα οτι ηταν καλος σε αυτο που εκανε και οτι σε μερικους απο εμας θα λειψει πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώτης Τσαλουχίδης17 Μαΐου 2010 στις 11:48 μ.μ.

    ένας φίλος μου, μου είχε πει καποτε μια ιστορία.
    ήτανε στο μαγαζί του (φωτοτυπάδικο στο πανεπιστήμιο Πειραιά) και ερχόταν συχνά ένα κοριτσάκι που το γλυκοκοίταζε, συνεσταλμένο με τα ροζ του κι έτσι.
    Κια μια μέρα που είχε πάει στο φωτοτυπάδικο της είχε πιάσει την κουβέντα και μου μου μου και σου σου σου κι έτσι, και της λεει σε μια φάση το νέο ότι μόλις ανακοινωθηκε οτι θα παίζαν στο rockwve νομιζω οι heaven and hell με τον dio. και να δεις, μου λεει, την τυπισα να σηκώνεται πανω στη μέση του μαγαζιού και να φωνάζει: DIO ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ! DIO! ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΑΡΑΠΟΥΤΑΝΑΡΑ ΜΟΥ! DIO!
    αυτά. ήθελα κι εγω να συμμετασχω με το λιθαράκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ELF-RAINBOW-BLACK SABBATH-DIO17 Μαΐου 2010 στις 11:52 μ.μ.

    ΤΟ ΠΟΛΥ ALTERNATIVE ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ... by the way oute o linkous (i mana tou ton kserei?) mou leei kati oute kai oi Arcade Fire. Anousia , anosta tragoudakia tou kanape , oti prepei gia depressing mood sto gay friendly bar stou psiri ... vive cuervo "mike" kai "the (tsim)-pooka"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Tedd: Μπήκαμε στην συζητηση του τι άτομο ήταν ο Dio επειδή ο ανώνυμος έγραψε ότι ήταν νούμερο (εκτός από φωνάρα). Γνώμη μου ότι με τα βίντεο που γύριζε ο τύπος προφανώς κουβαλούσε τρέλα και είτε θες να το πεις νούμερο, είτε καλτ διαθέσεις, είτε τρελός, είτε οτιδήποτε. Άποψη του ανωνυμου, την οποία συμμερίζομαι. Όπως και να 'χει, το άρθρο γράφτηκε για κάποιους ανθρώπους που αν διάβαζαν αυτά τα σχόλια δεν θα καταλάβαιναν ούτε καν για τι πράγμα μιλάμε. Απλά.

    @ Γιώτης Τσαλουχίδης: Τι να πω; Nice story..

    @ ELF-RAINBOW-BLACK SABBATH-DIO : Θα μπορούσα να σου πω με ποιους συνεργάστηκε ο Linkous που λες για να πάρεις μια ιδέα. Θα μπορούσα να σου πω τι έχουν κάνει οι arcade fire. Ή να σου εξηγήσω ότι μόνο gay friendly μουσικές δεν είναι. Θα μπορούσα να σβήσω το σχόλιο σου που είναι τόσο αντρίκειο ώστε να βρίζει αυτούς με τους οποίους δεν συμφωνεί (και θα το σβήσω αν το ζητήσει η πούκα). Πάρε το στρατό σου μικρέ Χίτλερ και βάλτους όλους να ακούσουν μεταλ που έχει τα @@ ως το πάτωμα και τα παρκάρει στο τραπέζι του σαλονιου όταν θέλει να δει τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κι αν υποθέταμε ότι η alternative είναι gay, AN λέω. Οι manowar με τα γούνινα βρακάκια που σε ένα DVD τους τους βλέπουμε να κάνουν βαράκια και να χαμογελάνε ο ένας στον άλλον είναι άντρακλες;

    Κανείς μας εδώ δεν έθιξε το μέταλ όπως και κανένα άλλο είδος μουσικής, αντιθέτως θίξαμε το γεγονός ότι για 2 μέρες θα πήξουμε στα βιντεάκια, και μετά πάλι σιωπή. Όπως έγινε με τον Τζάκσον και τον Ξυδούς(που αν ακούσεις τα πρώτα κομμάτια των Πυξ-Λαξ απο την ιουράσια περίοδο που ΔΕΝ είχαν γίνει σούπα, γαμάνε, και ναι, τολμώ να αναφέρω Πυξ-Λαξ). Αυτό, μμμ, πώς το λένε;

    Α, ναι. Κάνω το κομμάτι μου το λένε, κι αυτό θίξαμε.

    Δε θα σχολιάσω καν πάνω στους χαρακτηρισμούς του δημοτικού. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. διαφανα κρινα !!!!ελπιζω να καταλαβες ποιος ειμαι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή